Якого кольору буває цвітна капуста

Капуста цвітна

Цвітна капуста — це городня рослина родини капустяних. Вона схожа із броколі, але відрізняється від неї суцвіттям та кольором.

Арабські ботаніки у XII та XIII ст. стверджували, що цвітна капуста походить з Кіпру. Від XVI ст. її почали вирощувати у Західній Європі. Отже, три із чотирьох основних груп цвітної капусти були виведені в Європі, а четвертий — азійський — в Індії.

Цвітна капуста буває чотирьох кольорів: білого, оранжевого, зеленого та фіолетового.

Яка енергетична цінність цвітної капусти

У 100 г сирої цвітної капусти в середньому міститься:

  1. вода — 92%;
  2. білки — 1,9 г;
  3. жири — 0,3 г;
  4. вуглеводи — 5 г;
  5. цукри — 1,9 г;
  6. клітковина — 2 г;
  7. калорії — 25 ккал.

Що готують із цвітної капусти

Цвітну капусту можна смажити різними способами, запікати, пекти, варити, тушкувати, готувати на парі та у мікрохвильовій печі, маринувати чи їсти сирою.

Цвітну капусту можна готувати, розрізавши на суцвіття, або розібрати на шматочки, схожі на рис.

Цвітна капуста добре поєднується зі спеціями, такими як кмин, карі, кардамон, куркума і кориця, горіхами, арахісом, сирами.

Смачне та поживне також листя цвітної капусти, хоча його зазвичай викидають. Листя гарно смакує у супах, його можна додавати у рагу або смажити з іншими овочами.

Цвітну капусту готують та подають як окремо, так і додають до інших страв. З неї роблять так званий рис та пюре.

Рецепти маринованої цвітної капусти

Маринована цвітна капуста — рецепт пікантної закуски на вашому столі. Особливо улюблена влітку кольорова капуста маринована. Рецепт швидко і без особливого клопоту дозволить приготувати це ошатне блюдо. Маринована цвітна капуста швидкого приготування, наприклад, по-корейськи, готується всього за кілька годин. Маринована цвітна капуста на зиму — популярний рецепт зимової консервації.

Цвітну капусту заготовлену на зиму за запропонованим рецептом можна часто зустріти на столах грузинських господинь. Ніжна, соковита капуста виходить ідеально просоченою смачним маринадом і в той же час.

Закуска ідеально підходить для харчування в Великий піст і для вегетаріанців. У процесі приготування пам’ятайте, що капусту краще злегка не доварити, ніж вона вийде перевареною.

Крихітні томати завжди справляють враження на гостей, а в тандемі з цвітною капустою заготівля виходить не тільки красивою і корисною, але і дуже смачною. Смакові якості маринаду можете.

У цьому варіанті приготування маринованої цвітної капусти ми побачимо, якою красивою і смачною вона вийде, якщо додати в неї буряк. Настільки соковитий колір надає саме цей овоч. Солодкий.

Спробуйте ще один вдалий варіант заготовлення цвітної капусти на зиму. Томатний соус, що входить до складу страви просочує ніжні суцвіття капусти, роблячи їх неймовірно смачними і соковитими.

Яскрава і пікантна закуска з маринованої цвітної капусти може відмінно урізноманітнити ваш сімейний і святковий стіл в холодну пору року. Коли мариновані огірочки і помідорчики вже