Як загортати долму

Як загортати долму

Відео: Долма з виноградного листя. Азербайджанська кухня

Кожен раз, коли наближається свято, жінки замислюються про меню для святкового столу. У багатьох виникає питання з приводу гарячого блюда. Кожній господині хочеться здивувати гостей чимось особливим і в той же час смачним. Долма – традиційне східне блюдо може стати для святкового столу такий «родзинкою».

Вам знадобиться

  • виноградне листя;
  • м`ясо;
  • цибуля ріпчаста;
  • помідор;
  • зелень петрушки
  • кінзи і кропу;
  • Мал;
  • часник;
  • мускатний горіх;
  • сіль
  • перець чорний мелений.

Відео: Cамий кращий спосіб загортати # 39; # 39; Турецскую долму # 39; # 39;


Інструкція

Промийте 40-50 шт. виноградного листя. Робіть це найкраще в раковині або великій мисці, змінюючи воду кілька разів, а не під проточною водою. Так листя збережуть свою цілісність.

Налийте окріп в глибоку миску і складіть туди свіже листя винограду. Тримайте їх там протягом 3-5 хвилин.

Приготуйте фарш. Для цього перекрутити 500-600 г свинини з яловичиною або баранини (на ваш смак) через м`ясорубку.

Очистіть і наріжте на дрібні шматочки 1-2 головки ріпчастої цибулі. Обсмажте його трохи на рослинному маслі. Очистіть і дрібно порубати 1-2 зубчики часнику.

Вимийте петрушку, кріп і кинзу. Якщо хочете, можете додати трохи м`яти. Обсушити зелень і дрібно порубати ножем або порвіть руками.

Вимийте 1 великий помідор. Зніміть з нього шкірку, для цього облийте овоч окропом. Поріжте маленькими кубиками.

Змішайте всі підготовлені інгредієнти начинки. Посоліть. Додайте чорний мелений перець і 1/4 ч.л. мускатного горіха. Налийте 1-2 ст.л. холодної води. Перемішуйте поки маса не стане однорідною.

Покладіть лист гладкою стороною вгору. Викладіть на широку частину підготовленого вами виноградного листа зовсім небагато начинки (близько однієї десертної або столової ложки). Викладайте її нема на самий край, а так, щоб залишалося близько 2 см.

Загніть ближній до вас край листа трохи на фарш так, щоб німого заходило на верхню поверхню начинки. Поверніть праву частину листа, на якій немає начинки, до центру так, щоб згин знаходився близько начинки. Точно також скрутіть і ліву частину листа. Далі звертайте лист «трубочкою» у напрямку від себе. Зупиніться тоді, коли вільний край листа буде під долмой, притискаючи його до столу. Так лист не розвернеться.

складіть долму в каструлю в один ряд і тушкуйте, додавши трохи води або томатного соусу.

Звертаючи долму, виконуйте всі дії акуратно і не поспішаючи. Якщо лист прорветься, то під час гасіння начинка вилізе назовні, що буде не красиво.

Беріть краще молоді виноградне листя, розміром приблизно з долоню. Молоде листя легко впізнати – вони жовтуватого світло-зеленого кольору, з віком листя темніють. Зі старого листя долма вийде жорсткою.

  • Як приготувати долму по турецькому рецептом
  • Як приготувати долму по вірменському рецепту
  • Салат з капусти і листя буряка
  • Рецепт салату з маринованими опеньками
  • Рибні голубці у виноградному листі
  • Які приправи в які страви додавати
  • Салат під апельсиново-гірчичним соусом
  • Здорове харчування: вітамінний суп-пюре
  • Як приготувати овочеву “толму”
  • Як приготувати долму
  • Як маринувати виноградне листя
  • Як приготувати голубці з виноградного листя
  • Як підготувати виноградне листя
  • Як приготувати яланжі
  • Як приготувати смажений камамбер
  • Як обробляти виноградне листя для долми
  • Долма в мультиварці
  • Перець по-турецьки
  • Теляча печінка з в`яленими помідорами і чорносливом
  • Видалення пожовклих листя
  • Міні-голубці з виноградного листя

Як загортати долму

Кожен раз, коли наближається свято, жінки замислюються про меню для святкового столу. У багатьох виникає питання з приводу гарячого блюда. Кожній господині хочеться здивувати гостей чимось особливим і в той же час смачним. Долма – традиційне східне блюдо може стати для святкового столу такий «родзинкою».

  • виноградне листя;
  • м`ясо;
  • цибуля ріпчаста;
  • помідор;
  • зелень петрушки
  • кінзи і кропу;

Відео – Cамий кращий спосіб загортати # 39; # 39; Турецскую долму # 39; # 39;

Промийте 40-50 шт. виноградного листя. Робіть це найкраще в раковині або великій мисці, змінюючи воду кілька разів, а не під проточною водою. Так листя збережуть свою цілісність.

Налийте окріп в глибоку миску і складіть туди свіже листя винограду. Тримайте їх там протягом 3-5 хвилин.

Приготуйте фарш. Для цього перекрутити 500-600 г свинини з яловичиною або баранини (на ваш смак) через м`ясорубку.

Очистіть і наріжте на дрібні шматочки 1-2 головки ріпчастої цибулі. Обсмажте його трохи на рослинному маслі. Очистіть і дрібно порубати 1-2 зубчики часнику.

Вимийте петрушку, кріп і кинзу. Якщо хочете, можете додати трохи м`яти. Обсушити зелень і дрібно порубати ножем або порвіть руками.

Вимийте 1 великий помідор. Зніміть з нього шкірку, для цього облийте овоч окропом. Поріжте маленькими кубиками.

Змішайте всі підготовлені інгредієнти начинки. Посоліть. Додайте чорний мелений перець і ч.л. мускатного горіха. Налийте 1-2 ст.л. холодної води. Перемішуйте поки маса не стане однорідною.

Покладіть лист гладкою стороною вгору. Викладіть на широку частину підготовленого вами виноградного листа зовсім небагато начинки (близько однієї десертної або столової ложки). Викладайте її нема на самий край, а так, щоб залишалося близько 2 см.

Загніть ближній до вас край листа трохи на фарш так, щоб німого заходило на верхню поверхню начинки. Поверніть праву частину листа, на якій немає начинки, до центру так, щоб згин знаходився близько начинки. Точно також скрутіть і ліву частину листа. Далі звертайте лист «трубочкою» у напрямку від себе. Зупиніться тоді, коли вільний край листа буде під долмой, притискаючи його до столу. Так лист не розвернеться.