Скільки сохне яблуко

Зміст:

Скільки зберігаються яблука?

Термін зберігання, ознаки псування, ризики та як збільшити термін зберігання

Хрустке та соковите яблуко може бути чудовою закускою, але, як і інші фрукти та овочі, яблука залишаються свіжими лише так довго. У цій статті розглядається, як довго зазвичай зберігаються яблука, і пояснюється, що ви можете зробити, щоб збільшити термін їх зберігання.

На основі доказів Ця стаття заснована на наукових доказах, написаних експертами та перевірених фактами. Ми дивимось на обидві сторони суперечки і прагнемо бути об’єктивними, неупередженими та чесними. Останнє оновлення 5 жовтень 2023 р. та останній огляд експерта 23 травень 2023 р.

Чудовою закускою може стати хрустке і соковите яблуко.

Проте, як і інші фрукти та овочі, яблука залишаються свіжими лише так довго, перш ніж почнуть псуватися.

Яблука, термін придатності яких закінчився, з часом можуть стати небезпечними для споживання, тому важливо знати, коли вони вже не свіжі.

У цій статті розглядається, як довго яблука зазвичай зберігаються, які фактори впливають на термін їх зберігання та як зберегти яблука свіжими якомога довше.

Скільки зберігаються яблука?

Скільки зберігається яблуко, багато в чому залежить від того, коли його було зібрано, як воно зберігалося з того часу, а також чи було воно мито, нарізане чи варене.

Багато дистриб’юторів фруктів зберігають яблука в контрольованих умовах, які зберігають їх свіжими протягом кількох місяців, перш ніж потраплять у продуктові магазини. Наприклад, контейнери для яблук часто обробляють газом під назвою 1-метилциклопропен (1-MCP).

Використання 1-MCP запобігає дозріванню яблук у зберіганні, блокуючи вплив етилену, безбарвного газу, який прискорює процес дозрівання плодів. Однак дозрівання відновлюється після вилучення яблук із цих умов.

Для споживачів найбільше значення має те, як яблука зберігаються вдома, включаючи температуру, при якій вони зберігаються, чи миті вони чи нарізані.

Ось приблизні терміни придатності яблук залежно від способу їх підготовки та зберігання:

  • На прилавку: 5–7 днів
  • У коморі: 3 тижні
  • У холодильнику: 4–6 тижнів
  • Одного разу вирізали: 3–5 днів у холодильнику, 8 місяців у морозилці
  • Зроблено в яблучне пюре: 7–10 днів у холодильнику, 2 місяці в морозильній камері
  • Приготований, як у випадку з яблучним пирогом: 3–5 днів у холодильнику

Резюме: Термін придатності яблук коливається від кількох тижнів до кількох місяців залежно від способу їх приготування та зберігання.

Як визначити, чи зіпсувалося яблуко

Свіжі яблука на дотик тверді, мають яскраву шкірку, приємний і фруктовий запах. На них не буде синців, м’яких плям або ділянок зміни кольору. Коли їх надкушуєш, вони хрусткі та соковиті.

Ось кілька ознак того, що яблуко почало псуватися:

  • м’які плями або синці
  • зморшкувата шкіра
  • дірки та коричневі плями
  • рідина, що сочиться з його шкіри
  • кашоподібна текстура
  • борошнистий або м’який і зернистий смак

Найкраще викидати яблука, які є м’якими або мають інші фізичні ознаки терміну придатності, оскільки вміст вологи під шкіркою може вказувати на забруднення.

Резюме: Огляд зовнішнього вигляду зазвичай показує, чи почало яблуко псуватися. Яблука, які зіпсувалися, потрібно викинути.

Ризики вживання прострочених яблук

Хоча їсти яблука, які починають старіти, не завжди небезпечно, яблука, як і інші свіжі продукти, схильні до розвитку цвілі.

Мікроорганізми викликають цвіль і можуть викликати алергічні або респіраторні реакції у деяких людей. Деякі мікроорганізми вирощують мікотоксини, які спричиняють багато харчових захворювань.

Яблука піддаються дії мікотоксину під назвою патулін, що виробляється видами Penicillium expansum. Коли патулін споживається у великих кількостях, це може викликати нудоту та кровоточиві виразки та може навіть збільшити ризик розвитку раку.

Мікотоксини також можуть порушити роботу кишкових бактерій, що може негативно вплинути на вашу імунну систему та збільшити ризик розвитку інших захворювань.

Резюме: найкраще викинути яблука, у яких є ознаки закінчення терміну придатності, оскільки вони несуть ризик утворення токсичної цвілі. Яблука особливо піддаються ризику вирощування мікотоксинів, таких як патулін, споживання якого може бути небезпечним.

Як збільшити термін зберігання яблук

Збільшити термін придатності яблук можна так само просто, як правильно зберігати продукти в домашніх умовах.

Ось кілька речей, які ви можете зробити, щоб зберегти яблука якомога свіжішими:

  • Не мийте яблука, поки не будете готові їх приготувати та з’їсти.
  • Залиште яблука цілими, поки не будете готові їх їсти, оскільки вплив кисню може збільшити швидкість окислення та псування.
  • Зберігайте цілі яблука в шухляді холодильника, а не в коморі чи прилавку, оскільки низькі температури довше зберігають свіжість.
  • Занурте нарізані скибочки яблук у суміш, що містить 1 чайну ложку (5 мл) лимонного соку на 1 склянку (240 мл) води, щоб уповільнити підрум’янення як частину природного процесу окислення.
  • Загорніть яблука окремо в пластиковий або паперовий пакет, щоб запобігти поширенню газу етилену, який може сприяти дозріванню будь-яких оточуючих яблук.

Виконання деяких із цих простих порад щодо приготування та зберігання вдома дозволить вам довше насолоджуватися свіжими яблуками.

Резюме: подовжте термін зберігання яблук, зберігаючи їх окремо, немитими та цілими при більш низьких температурах, наприклад у холодильнику чи морозильній камері. Скибочки яблука можна зберегти свіжими за допомогою кислоти, наприклад лимонного соку.

Резюме

Термін зберігання яблук може варіюватися від кількох тижнів до кількох місяців.

Температура, форма і місце зберігання істотно впливають на те, як довго яблука зберігають свою свіжість.

Найкращий спосіб зберегти яблука свіжими та готовими до вживання — це зберігати їх немитими, цілими та окремо упакованими в холодильнику. Це може зберегти їх свіжими до 6–8 тижнів.

Якщо ви помітили фізичні ознаки закінчення терміну придатності, такі як синці, м’які плями або сочіння, краще викинути яблука, щоб запобігти надходженню потенційно небезпечних сполук, які називаються мікотоксинами.

Більше статей, які можуть вам сподобатися

Люди, які читають “Скільки зберігаються яблука? Ознаки псування та ризики”, також люблять такі статті:

Користь і шкода яблук: скільки фруктів можна з’їдати за день

Яблука-дешеві і неймовірно корисні фрукти, які можуть замінити жменю таблеток.

Яблука – найпопулярніші і найдешевші фрукти в Україні, які доступні нам цілий рік. А в серпні починається сезон яблук, коли ми можемо насолодитися самостійно вирощеними фруктами. Вчені стверджують, що ці скромні і недорогі фрукти надзвичайно корисні для здоров’я. Але як і в усьому іншому, в їх вживанні потрібно знати міру.

Раніше ми розбиралися, в чому користь і шкода груші.

Чим корисні яблука: кращі властивості фруктів

Яблука містять вражаючу кількість вітамінів і мікроелементів. Всього одне велике яблуко забезпечить вас добовою дозою вітамінів Е, В1 і В6, але для цього його потрібно їсти зі шкіркою. Адже шкірка яблук є найкориснішою частиною рослини. А ось заліза в яблуках не так вже й багато, як прийнято вважати.

Багаті ці фрукти складними вуглеводами і клітковиною, що робить їх прекрасним перекусом між прийомами їжі. Харчові волокна в складі яблук покращують роботу шлунково-кишкового тракту і корисні для мікрофлори.

Червоні яблука багаті антоціанами – речовинами, які уповільнюють старіння організму і покращують гостроту зору. Зелені яблука містять менше цукру і алергенів. Кверцетин в яблуках корисний для мозку і нервових клітин, що особливо важливо для літніх людей. Фрукт багатий пектинами, які виводять токсини з організму.

Шкода яблук і протипоказання до вживання

У насінні яблук міститься смертельно небезпечна речовина ціанід. Для серйозного отруєння потрібно багато кісточок, але краще не ризикувати і зовсім їх не їсти. Людям з хворобами травної системи яблука рекомендується їсти не в сирому, а в запеченому вигляді. При коліті і здутті живота яблука можна їсти, але без шкірки.

Яблука сприяють утворенню зубного нальоту, тому після їх вживання бажано чистити зуби. Яблука є досить сильним алергеном, а діти можуть ними вдавитися.

Скільки яблук можна їсти в день

Яблука містять багато цукру, особливо якщо вони відносяться до солодких сортів. Щоб не перевищити добову норму цукру, рекомендується з’їдати не більше чотирьох середніх яблук. Якщо з’їдаєте більше яблук, то потрібно їсти менше солодкого.

Вас також можуть зацікавити новини:

Переваги додавання яблук до нашого щоденного раціону

Яблука – дуже смачний фрукт, а також дешевий. Вірте чи ні, але це один із найздоровіших варіантів, які ми можемо вибрати для повсякденного життя. У цьому тексті ми збираємося перевірити основні властивості цього фрукта, а також його харчові цінності та максимальну добову кількість, не забуваючи про протипоказання яблук.

Яблука – це фрукт, який зазвичай добре підходить для будь-якого віку, а також може використовуватися як десерт або як інгредієнт до основної страви. Цей фрукт дуже універсальний, і доказом цього є вся інформація, яку ми побачимо нижче.

Харчова цінність яблук

Поживна таблиця цього фрукта досить повна, оскільки це один із найкращих і найздоровіших варіантів, які ми можемо вибрати для щоденного споживання. Харчові цінності розраховуються в стандартних кількостях, таких як 100 грамів або 100 мл або на порцію, і тут це залежить від кожного продукту.

Почнемо з того, що 100 грамів яблук мають 52 кілокалорій, що становить приблизно 3% від загальної калорійності середньої дорослої людини. На додаток до інших цінностей, таких як 13,8 грамів вуглеводів, 10,39 мг цукру, 2,4 грамів клітковини, 0 грамів білка, більше 85% фруктів складається з води і немає холестерину чи жиру.

Крім того, яблука також мають інші харчові цінності, такі як вітаміни та мінерали, серед яких ми виділяємо 6 мг кальцію, 107 мг калію, 5 мг магнію, 11 мг фосфору, 1 мг натрію та 3 мг фтору. З іншого боку, вітаміни такі: вітамін А 54 МО, вітамін С 4,6 мг, вітамін К 2,2 мг і вітамін В9 3 мг.

Як їсти яблука і максимальну добову кількість

Багато хто вважає, що оскільки вживання фруктів і овочів є здоровим, немає обмежень, але вони дуже помиляються. Обмеження, тобто максимальна добова кількість, обумовлені як орієнтир залежно від поживних речовин цих продуктів, оскільки ми повинні додати те, що нам забезпечують яблука, наприклад, решту калорій, клітковини, цукру, жирів і т.д що ми будемо їсти в середньому протягом дня.

Ми не можемо зайти надто далеко, але… ми помітимо ексцеси в дуже неприємний спосіб. Наприкінці статті ми збираємося присвятити цілий розділ протипоказанням, і там ми пояснимо, чому дорослій людині дозволено не більше 2 яблук в день.

Кілька ідей щодо введення їх у наш щоденний раціон, окрім того, щоб нарізати їх і їсти руками чи виделкою, це: яблучний пиріг, яблучні трояндочки з листковим тістом, курка з яблуком, яблучне варення та компот, печене яблуко або з карамель і шоколад, вареники з яблуками і корицею, яблучні крепи з вершками або ванільне морозиво тощо.

Основні переваги вживання яблук

Цей дешевий і смачний фрукт має низку властивостей, про які мало хто знає. Насправді є ті, хто їсть фрукти та овочі за інерцією, вони зупиняються, щоб побачити, наскільки це корисно для нашого організму, а також про негативні наслідки.

Знижує рівень цукру в крові

Перше, що ми повинні сказати, це те, що якщо ми вважаємо, що у нас проблеми з цукром, найкраще звернутися до лікаря та пройти відповідні аналізи. При цукровому діабеті вживання будь-якої їжі необхідно попередньо проконсультувати з фахівцем. Найбільш нормальним є те, що нам дають список продуктів, які ми можемо їсти, або список тих, які заборонені.

Слід сказати, що яблука мають такі властивості допомагають знизити рівень цукру в крові і стабілізує рівень глюкози. Це завдяки високому вмісту клітковини, яку містить яблуко, давайте пам’ятати, що на кожні 100 грамів продуктів ми отримуємо майже 3 грами розчинної клітковини.

Діє проти запорів

Вживання одного яблука на день допомагає нам регулювати транзит, саме завдяки кількості клітковини, яку забезпечує одне яблуко, а якщо ми з’їдаємо два, то краще. Ось хитрість, переважна більшість цієї розчинної клітковини знаходиться в шкірці яблукаТому, якщо ми їмо його очищеним, це сповільнює кишковий транзит, тому ви завжди повинні їсти яблука з шкіркою.

Ще одна хитрість яблук — іржавий колір, який іноді робить нас такими огидними і який ми завжди ріжемо, тому що робимо це неправильно. Ці потемнілі ділянки містять дубильні речовини і є протизапальними та діють безпосередньо на діарею, тому яблука корисніші, ніж багато хто вважав.

серце здорове

Яблука корисні для серця, крім пам’яті, для спалювання жиру і так далі. Що стосується жінок, є кілька досліджень, які показують, що цей фрукт містить довгострокові кардіопротектори, якщо вживати одне яблуко на день, особливо у випадку жінок, які починають менопаузу, тобто вони знаходяться в пременопаузі.

Яблука вважаються корисними для серця, оскільки вони радикально знижує поганий холестерин, яка є причиною серцево-судинних захворювань, атеросклерозу, болю в грудях, інсульту тощо.

Боротьба з безсонням

Справа не в тому, що воно має властивості, які вказують на сон, а в тому, що яблуко має високий рівень фосфору, який допомагає нам заснути, оскільки воно має дуже оптимальний розслаблюючий ефект, тому використання ефірної олії в сеансах масажу та ароматерапії.

Розслаблюючі властивості яблук підтверджені Іспанською асоціацією ароматерапії. Настільки, що сам факт запаху яблука вже розслабляє нас і допомагає нам заспокоїтися. І, щоб додати більше до цієї теми, є відповідні дослідження, які дійшли висновку, що аромат яблук пов’язаний з впевненістю в собі.

Шкідливі наслідки вживання яблук

Поки ми не перевищуємо 2 яблука на день і у нас немає симптомів алергії, ми можемо продовжувати як зазвичай. Однак, якщо ми перестараємося, ми можемо страждати від слабкості зубної емалі (якщо у нас вона вже слабка), якщо у нас діарея, ми не можемо з’їсти більше одного яблука, якщо у нас надмірна вага, яблуко не рекомендується, якщо у нас діабет Ви повинні їсти яблука в помірних кількостях і уникати їсти яблука, попередньо не проживши їх під краном.

Слід також сказати, що якщо ми сидимо на дієті, вживання цього фрукта може дати протилежний ефект через велику кількість вуглеводів.

Надлишок вітамінів наприкінці дня може викликати такі симптоми, як діарея, біль у шлунку, запаморочення, дратівливість, сухість шкіри, потріскані губи, проблеми з травленням, блювота тощо. А все тому, що ми перевищили кількість, тому що ми повинні додати те, що дає нам яблуко і все, що ми з’їли протягом дня.

Ще одним протипоказанням яблука є те ми можемо померти, але заспокойтеся, для цього вам доведеться з’їсти достатньо яблучних кісточок, оскільки вони містять ціанід. Краще не жартуйте з цього приводу або спробуйте.

Повний шлях до статті: Стиль життя » харчування » Фрукти » Переваги додавання яблук до нашого щоденного раціону

Будьте першим, щоб коментувати